Meny

Köp dragkrok på ett enkelt sätt

Dragkrokar och Rameder är som ler och långhalm - och har varit så i mer än 25 år. År 1995 började framgångssagan mellan den praktiska lilla kroken på bilens baksida och företaget som heter Ramder och Autoteile GmbH, då fortfarande i Bayern. Vi är stolta över att ha gjort så många kunder nöjda under det senaste kvartsseklet och att ha gjort oss ett internationellt namn som marknadledande återförsäljare av dragkrokar och andra transportalternativ som exempelvis takräcken och cykelhållare.

Vi har rätt dragkrok för din bil - oavsett om du vill ha fasta eller avtagbara dragkrokar. Förresten lämnar vi dig inte ensam med monteringen av din nya dragkrok eftersom vi sedan 2015 erbjuder dig montering i någon utav våra 39 verkstäder.

Dragkrokar till salu från 1035 Skr.
  • Westfalia
  • Oris ACPS
  • Brink
  • Auto-Hak
  • GDW
  • Imiola
  • MVG
  • BOSStow

    Innehåll

    1. Dragkroksvarianter
    2. Användingsområde för dragkroken
    3. Kultryck, släpvagnsvikt, D-värde & typbricka
    4. Skillnad mellan 7 & 13-polig elsats
    5. Dragkrokstillverkare
    6. Köp dragkrok online
    7. Vi garanterar dig det bästa priset!
    8. Välj dragkrok till ditt fordon!

    1. Dragkroksvarianter

    fast dragkrok

    En fast dragkrok är permanent ansluten till fordonet. Detta är den billigaste och mest hållbara dragkroksvarianten. För prismedvetna men även flitiga användare rekommenderas den fasta dragkroken. På fordon med PDC kan dock den fasta dragkroken bli synlig för PDC:n.

    avtagbar dragkrok

    Med avtagbara dragkrokar görs en åtskillnad mellan hand, spak och automatiska fästsystem. Krokar med hand- eller spaksystem är stramt utformade och lämpar sig för prismedvetna kunder och oregelbunden användning. De kännetecknas av en enkel och tillförlitlig design samt av användarvänlighet.

    infällbar dragkrok

    Lyxklassen av dragkrokar består av den infällbara varianten. Oöverträffad i komfort och användning, en infällbar dragkrok är redo för omedelbar användning när som helst. Inte bara ökar den bilens andrahandsvärde, den ger dessutom bilen ett unikt utseende.

    2. Vilken dragkrok passar mina behov?

    Husvagnar, släpvagnar häst- eller båtsläp samt cykelhållare

    Oavsett om du ska åka på semester med din husvagn , ta med din häst till nästa ridtur, tranportera din båt till sjön eller bara ta med dig dina cyklar på en weekendresa eller semester behöver du en dragkrok och en lämplig elsats. Vårt omfattande produktsortiment av fasta, avtagbara och infällbara dragkrokar från alla kända tillverkare hjälper dig att göra din resa möjlig.

    Liten släpvagn

    Speciellt när man bygger om hemma eller fixar i trädgården, kan det vara mycket användbart med en liten släpvagn. För att kunna dra en sådan liten släpvagn rekommenderar vi, förutom vårt sortiment av fasta, avtagbara och infällbara automatiska dragkrokar även vårt omfattande och prisvärda sortiment av dragkrokar med hand- och spaksystem.

    köp dragkrok
    • Autoanhänger
    • Bootsanhänger
    • Fahrradträger für Anhängerkupplung
    • Pferdeanhänger
    • Wohnwagen

      Kort sammanfattat

      • Du behöver alltid en dragkrok och en lämplig elsats.
      • Rameders sortiment av fasta, avtagbara och infällbara dragkrokar täcker alla användningsområden.
      • Om dragkroken används ofta, rekommenderar vi den billigare fasta varianten.
      • Om du bara använder dragkroken 1 eller 2 gånger per år rekommenderar vi alltid en avtagbar dragkrok.
      • En fördel med avtagbara dragkrokar är att kuldelen plockas bort när den inte används

      3. Vad betyder de olika tekniska begreppen?

      Kultryck

      Kultryck, även kallad stödbelastning, är den maximalt tillåtna vertikala tyngden på dragkroken. De värden som finns under varje dragkroks datablad hos oss avser endast dragkrokens maxtillåtna stödbelastning. Fordonets värden (som kan skilja sig åt från dragkrokens beroende på utförande) finns antingen i registreringsbeviset eller i bruksanvisning.

      Släpvagnsvikt

      Släpvagnsvikt, ibland kallat dragvikt, är maxvikten som fordonet får dra vid körning med dragkrok. Fordonstillverkarna bestämer bilens maxtillåtna släpvagnsvikt. De värden som anges under databladet på Rameder.se avser endast dragkrokens värden, inte fordonets. Dessa finns i registreringsbeviset.

      D-värde

      D-värdet för dragkroken är ett värde utifrån bilens och släpvagnens vikt som tjänar som grund vid beräkning av tillåten släpvagnskapacitet. Det motsvarar den teoretiska referenskraften. När det väl bestämts och kontollerats av tillverkaren är det oföränderligt. D-värdet anges alltid på dragkrokens typbricka.

      Typbricka

      Varje dragkrok och dragbalk men också flänskulor för lätta lastbilar måste ha en slags id-bricka. På typbrickan hittar du all nödvändig information om dragkroken, tillverkare, kultryck, tillverkarnummer, typgodkännande och d-värde.

      Sammanfattning

      • Maxmalt tillåtet kultryck och D-värde finns på typbrickan.
      • Den tillåtna dragvikten för fordonet finns i fordonsdokumenten.

      4. Vad är skillnaden mellan en 7-polig och en 13-polig elsats?

      7-polig elsats

      En billigare variant men inte riktigt förberedd för moderna bilars och lastanordningars behov. Däremot fortfarande fullt funktionsdugligt vid dragning av släpvagnar. Enligt Tysk lag är det inte tillåtet att använda en 7-polig elsats med en cykelhållare på grund av brist på bakljusfuntion. Fordonet behöver en 13-polig elsats om en cykelhållare ska användas.

      13-polig elsats

      En 13-polig elsats är i linje med den nuvarande standarden inom bilindustrin. Den har ett låssystem, stänkskydd samt bakljusfunktion. Nästan alla 13-poliga elsatser erbjuder permanentström och batteriladdning för exempelvis husvagnar och hästvagnar. Vi rekommenderar därför en 13-polig elsats, i synnerhet om man tänker använda dragkroken tillsammans med husvagn.

      tänk på

      • Ska du använda husvagn eller hästvagn? Rekommendation: 13-polig elsats.
      • Vid användning av cykelhållare är en 13-polig elsats obligatorisk.
      köp elsats nu

      5. Är det någon skillnad i kvalitet hos de olika dragkrokstillverkarna?

      Förutom dragkrokar från kända OEM-tillverkare som Bosal, Brink, Oris och Westfalia å har Rameder även produkter från GDW, MVG och Autohak i sitt sortiment. Detta ger våra kunder en trygghet av att kunna välja dragkrokar från ett digert utbud, utmejslat av många års branscherfarenhet och med högsta kvalitetsstandard i åtanke. Billiga dragkrokar från okända märken har oftast inte bara ett otillräckligt korrosionsskyd, de har i regel sämre passform och måste därför vanligtvis omarbetas när de monteras.

      Att montera kan kosta mycket tid och ansträngning - eller rentav ett dyrt verkstadsbesök. Rameder utför därför en mängd tester för att kunna garantera en enkel montering av dragkroken. Att Rameders sortiment grundar sig på kvalitet lönar sig på lång sikt, med hjälp utav Carlos TC belastningstest, där hela livcykeln för en dragkrok simuleras, väljs de slitstarkaste dragkrokarna ut.

      6. Varför ska jag köpa en dragkrok på nätet och inte i verkstaden?

      Om du letar efter en dragkrok är Rameder det perfekta stället att vända sig till. Här kan du med bara några få klick ta reda på om din bil kan använda dragkrok och om det finns någon dragkrok tillgänglig till den. Om det inte finns någon dragkrok tillänglig till din bilmodell är det högst troligt att ingen annan leverantör kommer kunna erbjuda dig någon dragkrok heller. Rameder erbjuder dessutom långt lägre priser än genom att köpa en originaldragkrok från din biltillverkare.

      Att montera en dragkrok är mycket enklare än vad du kanske tror. Vi rekommendar våra kunder att ta hjäp av Rameders egna verkstäder för att utföra monteringen. Där har vi specialutbildade fordonstekniker som utför dragkroksmonteringen snabbt, enkelt och professionellt. I synnerhet med nya fordon kan det uppstå problem när du försöker montera själv. I princip har du två alternativ när det gäller montering:

      Monteringsalternativ

      1. Montera själv med stöd från utbildade fordonstekniker via en separat telefontjänst.
      2. I bilverkstad av eget val med hjälp av kostnadsberäkning*

      * tack vare reservdelshanteringssystemet TecDoc har otaliga verkstäder i Sverige tillgång till samtliga Rameder-produkter och kan snabbt ge dig en offert tack vare arbetstidsinformationen.

      7. Vi garanterar dig det bästa priset!

      Som marknadsledande dragkroksåterförsäljare strävar vi alltid efter att erbjuda dig inte bara den högsta kvaliteten utan även det bästa priset. Men skulle du hitta en dragkrok, en komplettsats eller en elsats till ett lägre pris hos en annan återförsäljare och den är helt likvärdig med vår produkt, kan du använda dig av vår bästa prisgaranti. Då återkommer vi med ett erbjudande som är 100 Skr. lägre än konkurrentens.

      Gör så här:

      • Gå till formuläret Bästa prisgaranti.
      • Skicka namnet på produkten och återförsäljaren samt en länk till webshoppen.
      • Om erbjudandet är från en reklambroschyr eller dylikt kan du ta ett foto och ladda upp genom formuläret eller faxa oss det till oss.
      • Vi kontrollerar erbjudandet och återkommer inom 1-2 arbetsdagar.
      • Om varan är likvärdig får du varan till ett 100 Skr. lägre pris!
      till bästa prisformläret

      8. Välj dragkrok till ditt fordon nu!

      Att köpa en ny dragkrok kan snabbt leda till många frågor. Är mitt fordon förberett för ha en dragkrok? Vilken exakt modell kör jag? Och vad är nivåreglering? Vi vill gärna svara på dessa och andra frågor i vår detaljerade dragkrokssguide.

      För att snabbt kunna erbjuda dig rätt dragkrok för ditt fordon har vi skapat en fordonssökare. Efter att ha valt din fordonstillverkare, din modell och din motor, kommer du att få tillbaka en lista över lämpliga dragkrokar till ditt fordon.

      Fordonstillverkare Översikt