137 000 produkter ständigt i lager

Att köpa dragkrok har aldrig varit enklare

Vi har matchande dragkrok för just ditt fordon. Hitta exakt vad du behöver, oavsett om det är en avtagbar dragkrok, en mer fast modell eller en vridbar. Du behöver inte oroa dig över monteringen - vi hjälper dig mer än gärna att montera din dragkrok, fäste eller släpvagnskoppling åt dig på någon av våra många monteringsplatser i Tyskland.

Hitta nu Dragkrokar till din bil
Vi har dragkrokar från följande tillverkare i vårt sortiment:


 • Westfalia
 • Bosal-Oris
 • Brink
 • Auto Hak
 • GDW


Saker att veta inför att du ska köpa dragkrok:

Olika typer av dragkrok: fast, avtagbar och vridbar

Fast dragkrok

Fasta dragkrokar

Med fasta dragkrokar är krokstången permanent ansluten till fordonet. Denna variant är den billigaste och mest hållbara kopplingstypen av dragkrok. För de som vill ha pris i åtanke, men även för de som planerar att använda dragkroken ofta (t ex med lastbil), rekommenderas en fast dragkrok. I fordon med parkeringshjälp kan back-sensorerna ibland känna av kopplingskulan och dragkroken som ett hinder.


Vår bästsäljande fasta dragkrok i Oktober:


Fordon

Tillverkare

Drag/släpkapacitet

Toppvikt

Pris

Visa

Citroën BERLINGO AUTO-HAK 1.600 kg 70 kg 1 396,- kr detaljer
Audi A3 Oris 1.600 kg 75 kg 1 064,- kr detaljer
Dacia DUSTER Oris 1.600 kg 75 kg 1 341,- kr detaljer
Skoda Fabia Oris 1.415 kg 85 kg 1 322,- kr detaljer
VW Golf V Oris 1.850 kg 100 kg 1 156,- kr detaljer
KÖP FAST DRAGKROK
Avtagbar dragkrok

Avtagbara dragkrokar

Med en avtagbar dragkrok görs skillnaden mellan manuella, spak och automatiska system. Hand- och spaksystemen är ekonomiskt utformade avtagbara dragkrokar för de som vill ha pris i åtanke och för en mer tillfällig användning. Dessa system kännetecknas av en enkel och pålitlig konstruktion, såväl som av användarvänlighet.

Automatiska system är premiumklassen av avtagbara dragkrokar. Deras sofistikerade mekanismer av hög kvalitet och innovativa operativa koncept garanterar maximal bärkraft, såväl optimalt utseende som användbarhet.


Vår bästsäljande avtagbara dragkrok i Oktober:


Fordon

Tillverkare

Drag/släpkapacitet

Toppvikt

Pris

Visa

Audi A3 Westfalia 2.000 kg 80 kg 2 949,- kr detaljer
Ford Kuga Oris 2.160 kg 100 kg 0,- kr detaljer
Audi A4 Oris 2.450 kg 100 kg 3 328,- kr detaljer
Seat Leon Oris 2.000 kg 80 kg 2 727,- kr detaljer
VW T5 / T6 Oris 2.635 kg 120 kg 3 042,- kr detaljer
KÖP AVTAGBAR DRAGKROK
Vridbar dragkrok

Vridbara dragkrokar

Vridbara modeller utgör den mest lyxiga klassen av dragkrok. Oöverträffad i komfort och funktion, en sväng och vridbar dragkrok tillåter dig att använda den omedelbart och ger inte bara din bil en teknisk fördel utan också en individuell estetik.


Vår bästsäljande vridbara dragkrok i Oktober:


Fordon

Tillverkare

Drag/släpkapacitet

Toppvikt

Pris

Visa

BMW 5er Brink 2.200 kg 100 kg 5 741,- kr detaljer
BMW 4er Brink 1.800 kg 75 kg 6 055,- kr detaljer
BMW X3 Brink 2.400 kg 100 kg 5 417,- kr detaljer
Mercedes E-Klasse Brink 2.100 kg 80 kg 6 055,- kr detaljer
Audi A6 Brink 2.500 kg 100 kg 6 055,- kr detaljer
KÖP VRIDBAR DRAGKROK

Släpvagnskontakt och fästen - Anvädningstillfällen

Husvagnar, hästvagnar, båtvagnar, bilsläp och cykelställ

Oavsett om du vill åka på semester med din husvagn, ta din häst till nästa ridturnering, transportera din båt till kusten, köra din sportbil på en racerbana eller helt enkelt ta med dina cycklar på en helgutflykt - i var och en av dessa scenarier behöver du en dragkrok och matchande elsats.


Vårt omfattande produktsortiment omfattar fasta, vridbara och automatiskt avtagbara modeller från kända dragkroksstillverkare, som är konstruerade för varje scenario som kan tänkas. Dessutom kan du också hitta en rad dragkrokstillbehör.


Bil med husvagn
Fordon med båttrailer
Bil med hästsläp
BMW X6 med taklåda och cykelställ

Opel Corsa D med skåpsläp

Små släpvagnar

Att ha en liten släpvagn kan vara mycket användbart för hembyggnad eller trädgårdsarbete. Tillsammans med våra fasta, vridbara eller automatiskt avtagbara dragkrokar, rekommenderar vi också vårt breda utbud av kostnadseffektiva manuella spaksystem för denna typ av släpvagn.

KÖP DRAGKROK

Kortfattat:

 • + När du köper eller hyr en släpvagn, behöver du alltid en matchande elsats.
 • + Rameder täcker alla användningsfall med fasta, avtagbara och vridbara dragkrok.
 • + Om dragkroken ska användas ofta rekommenderar vi en billig fast version.
 • + Om du bara ska använda dragkroppen en eller två gånger om året rekommenderar vi ett avtagbart system.
 • + Fördelen med avtagbara system är att kulhuvudet kan tas bort när det inte används.

Dragkrokssecifikationer: toppvikten, släpkapacitet, D-värde och typskylt

Toppvikt (statisk vertikal massa)

Toppvikt (Näslast)

Toppviktsbelastningen är den vertikala kraften som appliceras på kopplingskulan. De värden som anges av oss hänvisar endast till respektive dragkrok. Du hittar toppviktens belastningsvärde för ett fordon antingen i sitt registreringsbevis eller i bruksanvisningen.


Dragkapacitet

Släp och dragkapacitet

Detta är den last som kan fästas på dragfordonet. Fordonstillverkare anger respektive dragkapacitet för varje fordonstyp. De värden som anges av oss hänvisar endast till respektive dragkrok, inte till fordonets värden. Dessa finns i registreringsdokumentet för ditt fordon.


D-värde

D-värdet på en dragkrok eller släpvagnskoppling är ett tekniskt värde och utgör grunden för beräkning av tillåten släpkapacitet. Det motsvarar den teoretiska referenskraften. När den väl är bestämd av lämplig testning, är den oföränderlig. D-värdet anges på typ-godkännandet på släpvagnfästet.


Typskylt

Typskylt av dragkrok

Alla dragkrokar, släpkopplingar och i vissa fall dragkulor måste märkas på lämpligt sätt. Du hittar all viktig information om en dragkrok på typskylten: tillverkaren, toppvikten, släpkapacitet, tillverkarens nummer, godkännandenummer, D-värde och även typnumret (om tillgängligt).Sammanfattning

 • + Toppvikten och D-värdet finns på typskylten.
 • + Den tillåtna släpkapaciteten för fordonet finns i fordonsdokumenten.

Skillnad mellan 7 och 13-stifts elektriska satser

7-stifts kontakt

7-stifts elektrisk sats

En billigare typ av elektrisk uppsättning och sats, som inte längre är helt uppdaterad. Dragning av små släpvagnar är ett vanligt tillämpningsområde. Att använda en 7-stifts elektrisk sats med ett cykelställ är inte tillåtet på grund av brist på bakljusfunktion. I stället måste en 13-stifts elektrisk uppsättning och sats användas.


13-stifts kontakt

13-stifts elektrisk sats

13-stiftssatser motsvarar dagens bilindustrinivåer. Denna elsats har ett säkert låssystem, en stänkskyddad inredning, samt en backljusfunktion.

Nästan alla 13-stifts elektriska uppsättningar och satser erbjuder möjlighet till permanent tillförsel till släpvagnen och batteriladdning för husvagnar och hästvagnar. Därför är 13-stifts elektriska satser vår bästa rekommendation, speciellt för husvagnar.

Viktiga anteckningar

 • + Släpvagn eller hästvagn? Rekommendation: 13-stifts elektrisk uppsättning/sats.
 • + Vid användning av cykelställ är en 13-stifts elektrisk sats obligatorisk.
KÖP ELEKTRISK SATS

Dragkrokstillverkare

Tillverkare av dragkrok Utöver dragkrokar för bilar från originalutrustningstillverkare som Bosal, Brink, Oris och Westfalia, så har Rameder även produkter från GDW, MVG och Autohak. Detta ger våra kunder säkerhet och precision av många års branscherfarenhet och högsta kvalitetsstandard. Billiga produkter från okända märken eller ställen har inte bara ett otillräckligt korrosionsskydd, men passar också dåligt och måste därför omarbetas när de monteras.

Det kan kosta mycket tid och ansträngning - eller ett dyrt besök på en verkstad. För teständamål experimenterar Rameder med många produkter för att kunna garantera enkel montering av dragkrok. På sikt sjunker även kvaliteten också pågrund av slitage: Rameder använder sig utav CARLOS TC belastningstest, där hela livscykeln för en dragkrok simuleras.


Köpa dragkrok online

Bil på lyftplattform Om du letar efter en dragkrok, släpvagnkontakt eller dragkula är Rameder det perfekta stället att vända sig till. Här kan du ta reda på, med bara några klick om din önskade dragkrok finns och kan eftermonteras på ditt fordon. Om ingen lämplig dragkrok är tillgänglig är det troligt att ingen annan leverantör kommer att kunna erbjuda en heller, även när det gäller kvalitet. Rameder är också oftast billigare än eftermonteringslösningar från biltillverkare och leverantörer från tredje part.

Montering av dragkrok är mycket lättare än vad du kanske tror. Vi rekommenderar våra kunder att monteringen ska utföras på Rameders egna monteringsplatser. Där har vi specialutbildade fordonstekniker som kan utföra dragkrokens montering snabbt, enkelt och professionellt för dig. Speciellt med nya fordon kan det bli ett problem när du försöker montera själv. I princip har du dock två alternativ när det gäller montering:


Alternativ för montering av dragkrok

 • 1. Gör-det-själv-montering med stöd från utbildade fordonstekniker via en separat telefontjänst
 • 2. I bilverkstad av eget val via kostnadsberäkning*.

* Tack vare att delhanteringssystemet TecDoc, har otaliga verkstäder i hela Sverige tillgång till alla Rameder-produkter och kan ge dig en exakt kostnadsberäkning tack vare arbetstidsinformationen.


Välj en dragkrok för ditt fordon!

Att köpa en dragkrok kan snabbt leda till många frågor. Är mitt fordon lämpligt för montering och fäste av en släpvagn? Vilken exakt modell ska jag ha? Och vad är de olika nivåkontrollerna? Vi vill svara på dessa och andra frågor du kanske har med vår detaljerade dragkroksguide. För att kunna erbjuda dig rätt dragkrok för ditt fordon snabbt, har vi skapat en fordonsfinnare. Efter att ha valt din fordonstillverkare, modell och motor får du en tydlig lista över lämpliga dragkrokar.


Översikt över fordonstillverkare

ALLA FORDONSTILLVERKARE

Rameder använder kakor för att ge dig bästa möjliga service. Om du fortsätter att surfa i internetbutiken godkänner du användningen av kakor. Läs mer i vår sekretesspolicy.

Ok, jag godkänner