137 000 produkter ständigt i lager

Här går det lätt att köpa golvmattor ...

Vi har en rad fordonsspecifika och universella golvmattor för nästan alla typer av fordon. Antingen du söker golvmattor av textil eller gummi så hittar du dem på den här sidan.

Hur hittar jag golvmattor som passar till min bil?

Golvmattor för alla bilar

I vår nätbutik är det barnsligt lätt att köpa rätt golvmattor. Välj bara din bilmodell under ""Specifika golvmattor"" så visas direkt de golvmattor som passar i din bil. Antingen du kör en VW Golf VII, Opel Astra, Audi A3 eller Ford Fiesta kan vi erbjuda en specifik sats golvmattor till nästan vilken bil som helst och som passar exakt.


Fördelarna med en golvmatta:

 • + Mycket hållbar
 • + Halksäker
 • + Långlivad
 • + Perfekt tillskuren
 • + Hög passnoggrannhet
 • + Mycket robust material
 • + Lätt att göra rena
 • + Skyddar golvet mot slitage och fukt

Gummi-golvmatt-set med 4 delar

Vilka olika material finns det att välja mellan?

Bilmattor av velour eller nålfilt

Golvet i en bil utsätts ständigt för höga belastningar genom steg, slipande hackningar eller vassa klackar. Till det kommer smuts och väta. Våra bilmattor av velour eller nålfilt är därför mycket tåliga och nötningståliga och håller bilgolvet till största delen torrt och rent.


På förarsidan har velour-bilmattan en tygförstärkning i avvikande färg och nålfiltmattan en gummering, som klarar det förhöjda slitaget. På undersidan är mattorna försedda med ett skikt som gör att de inte kan halka. Dessutom är de vattentäta och därmed optimalt lämpade för att skydda golvplåten för korrosion.


Nålfilt-golvmatta med en velour-golvmatta

Jämför: Nålfilt-golvmatta med en velour-golvmatta

Gummering på baksidan av en bilmatta

Gummering på baksidan av en bilmatta

Nålfilt-golvmatta med gummering på översidan

Nålfilt-golvmatta med gummering på översidan

Velour-matta med förstärkning

Velour-matta med förstärkning


Gummigolvmattor

Gummigolvmattorna är framför allt lämpliga för den kalla och fuktiga årstiden. Genom gummits egenskaper är golvmattorna halksäkra. Bland det viktigaste är ändå att de är vattentäta. Denna egenskap hos gummimattorna är betydelsefull eftersom inget vatten eller fukt kan komma i kontakt med bilgolvet.


Då undviker man följdskador i form av rost på karossen eller elektroniken. Dessutom är det viktigt att det inte kan bildas mögel och dålig lukt. Det skyddar din hälsa och minskar risken att må illa i bilen.


Våra golvmattor av gummi har alla originalutrustningskvalitet och exakt passform. Den höga kvaliteten på materialen gör mattorna nära nog luktfria och det patenterade reliefmönstret ger skorna bra stöd vid körningen. Noppmönstret på golvmattans undersida gör att mattan ligger kvar på sin plats i alla körsituationer och inte halkar omkring.


Detaljbild av en gummigolvmatta inkl. skärmarkeringar

Detaljbild av en gummigolvmatta inkl. skärmarkeringar


Tillskuren gummi-golvmatta i en VW Golf VI

Tillskuren gummi-golvmatta i en VW Golf VI

Hur många delar består ett golvmatt-set av?

Golvmatt-komplettsatser

Ett set golvmattor består alltid av fyra delar, antingen det är av gummi, velour eller nålfilt. En matta som passar på förarsidan och en för passagerarsidan samt två golvmattor till baksätet. De fordonsspecifika golvmattorna är exakt tillskurna till respektive bil, till exempel en Mercedes E-klass, en BMW 3-serie eller en Kia Sorento.


4-delars komplettsats golvmattor

Värt att veta om universella bilgolvmattor

Universella golvmattor av gummi, velour eller nålfilt.

Vi har många universella golvmattor i vårt sortiment, både av gummi, velour och nålfilt. De har samma höga kvalitet och egenskaper från de fordonsspecifika golvmattorna, men är något billigare eftersom de kan tillverkas i större serier och skärmaskinerna behöver inte ställas in på nytt för varje bil.


Universella golvmattor

 • + Prisfördel
 • + Premiumkvalitet
 • + Mycket robust material
 • + Lätta att rengöra
 • - Måste skäras till

Fordonsspecifika golvmattor

 • + Perfekt tillskurna till din bil
 • + Originalutrustningskvalitet
 • + Mycket robust material
 • + Lätta att rengöra
 • - Något dyrare än universella golvmattor

Så här skär man till de universella golvmattorna

Gummigolvmattor har skärställen och är redan förstansade på kanterna av gummigolvmattan, så att tillskärningen blir mycket enkel. Vi rekommenderar en mattkniv eller en brytbladskniv för att skära till gummimattorna. Se till att du väljer ett säkert underlag när du skär till gummigolvmattan. Använd gärna arbetshandskar som finns i vår affär.


Detaljbild av en gummi-golvmatta inkl. förstansade kanter / skärlinjer

Rameder använder kakor för att ge dig bästa möjliga service. Om du fortsätter att surfa i internetbutiken godkänner du användningen av kakor. Läs mer i vår sekretesspolicy.

Ok, jag godkänner