Meny

Cykelhållare - online från din fackhandlare

Letar du efter en billig cykelhållare till din bil eller husbil? Som fackhandlare med ett utbud av cykelhållare av alla slag kan du hos oss välja mellan flera hundra modeller. Vårt sortiment inkluderar bakluckemonterade cykelhållare, cykelhållare för dragkrokar och takcykelhållare samt dessutom speciella lösningar för elcyklar, för terrängfordon med reservhjul eller för släpvagnar. Vår vänliga kundtjänst hjälper dig gärna att välja rätt cykelhållare till ditt fordon.

Öka din rörlighet på semester genom att ta cyklarna med dig. Korta turer till närmaste lanthandel eller dagsutflykter på cykel ökar semesterns kvalitet och håller dig aktiv även på semestern. Med våra cykelhållare för 3 eller 4 cyklar finns det utrymme att transportera hela familjens cyklar.

köp cykelhållare nu

Cykelhållare för dragkrok

Perfekt för fordon som redan har en dragkrok. Cykelhållaren monteras direkt på kulhuvudet.

köp nu

Takmonterade cykelhållare

Den billigaste cykelhållarvarianten. Här monteras cykelstället på på bilens takräcke.

köp nu

Bakluckemonterade cykelhållare

Inga ytterligare tillbehör krävs för denna cykelhållare. Cykelhållaren monteras på fordonets baklucka.

köp nu
Thule Eufab Atera Oris ACPS

Innehåll

 1. Maximalt antal cyklar
 2. Välj cykelhållartyp
 3. Cykelhållarfäste
 4. Cykelhållare för olika cykeltyper
 5. Cykelhållare för elcyklar
 6. Scooter- och mopehållare
 7. Sammanfattning
 8. Köp en cykelhållare!

1. Hur många cyklar vill du transportera?

Antalet cyklar som ska transporteras är avgörande för valet av rätt cykelhållare.

Takmonterade cykelhållare kan vanligtvis transportera 1-3 cyklar. Vill du använda bilens dragkrok har vi cykelhållare för 2, 3 eller till och med 4 cyklar i vårt sortiment. Vi har även påbyggnadssatser så att en cykelhållare för 2 eller 3 cyklar kan utökas till att kunna transportera 3 eller 4 cyklar, en vanlig egenskap hos cykelhållare från Westfalia.

När du köper en bakluckemonterad cykelhållare klarar den vanligtvis att transportera 2 cyklar. I vår onlinebutik har du möjlighet att använda filtrera fram hur många cyklar du vill du vill att din cykelhållare ska kunna transportera och därmed hitta rätt cykelhållare för dina behov.

Cykelhållare för 1 cykel

Ska du transportera en enskild cykel görs det med fördel med en takcykelhållare eller till och med i bagageutrymmet. På grund av vikten på en elcykel är det endast möjligt att transportera en sådan med en cykelhållare för dragkrok. Tips: Många taklasthållare i vårt sortiment låter dig transportera både en en takbox och även en cykel på taket - något som spar mycket utrymme inne i fordonet.

Cykelhållare för 2 cyklar

Klassikern för par eller småbarnsfamiljer som vill ta med cykeln på resan - både takmonterade och bakluckemonterade cykelhållare lämpar sig utmärkt för transport av två cyklar. Den vanligaste varianten vid transport av två cyklar är dock cykelhållare för dragkroken, både eftersom den orsakar mindre vindbrus vid körning och för att den är väldigt lättmonterad. Det finns även cykelhållare som monteras direkt på dragstången på en husvagn eller ett släp (t.ex. cykelhållaren Esch Profiboy eller LAS) och som klarar transport av två cyklar.

Cykelhållare för 3 cyklar

Med tre cyklar kan vikten bli en utmaning. Den tillåtna maximala taklastvikten är mellan 50 och 100 Kg och ibland överstiger tre cyklar den. Därför är cykelhållare som monteras på bakluckan eller på dragkroken förstavalet här. En bakluckmonterad cykelhållare gör det svårt att öppna bakluckan vid användning men i gengäld behöver bilen inte ha en dragkrok för att kunna transportera cyklar. För användning av en cykelhållare på ett fordon med dubbeldörrar, t.ex. på en skåbil, minibuss eller husbil, finns det specialutformade bakluckemontarde hållare. Ska elcyklar transporteras är en cykelhållare för dragkrok att rekommendera.

Cykelhållare för 4 cyklar

Om hela familjen åker på bilsemester och alla vill ha sina cyklar med sig, då är det cykelhållare för dragkrok, med kapacitet för fyra cyklar, som gäller. Bakluckemonterade cykehållare når vanligtvis sin kapacitetsgräns vid tre cyklar, lite beroende på fordonsmodell.

5 eller fler cyklar

För transport av mer än fyra cyklar behöver du antingen en specialcykelhållare eller en lätt lastbil eller så kan du kombinera en cykelhållare för dragkrok med en takmonterad cykelhållare och på så sätt kunna transportera fem cyklar.

2. Cykelhållartyp: dragkrok, tak eller baklucka

Hur ska cykelhållaren fästas på fordonet? Det här är det viktigaste beslutet som måste fattas när man köper en cykelhållare. I allmänhet skiljer man mellan tre olika typer av cykelhållare: för dragkrok, takmonterade och bakluckemonterade. Varje fästsystem har sina fördelar och nackdelar. I det följande kommer att förklara skillnaderna mellan de olika typerna och ge dig tips vilka som motsvarar dina behov.

Cykelhållare för dragkrok

Två till fyra cyklar kan säkert och bekvämt transporteras samtidigt - även tunga elcyklar kan följa med på resan. Att cykelhållaren sitter på dragkroken gör att den under körning är skyddad från vinden och därmed ger en minimal påverkan på kördynamiken. Cykelhållare för dragkrok är lätta att montera och har en bekväm lasthöjd. Vissa modeller kan till och med fällas ner för ännu enklare lastning och lossning.

Lastningen kan göras ännu bekvämare med hjälp av lastramper (finns som tillval). Dessutom har många cykelhållare smarta tiltsystem som ger tillgång till bagageutrymmet även under användning. Det finns även hållare som består av en grundmodul som monteras på dragkroken och med hjäp av tillbehör kan byggas om från en cykelhållare till en lastbox eller en transportplattform, något som förvandlar cykelhållaren till en riktig transportallrounder. Vi rekommenderar en sådan här variant för flitiga användare med varierande behov. Du kan läsa om fler fördelar med cykelhållare för dragkrok i tidiningen Bike Magazins tester.

Fördelar med cykelhållare på dragkrok

 • passar alla fordon med dragkrok
 • passar även cabbar, sportbilar och bilar i småbilsklassen
 • för upp till fyra cyklar
 • lämplig för elcyklar
 • bekväm montering och lasthöjd
 • Bagageutrymmet är tillgängligt
 • Tillbehör, t.ex. Lastramper, lastboxar
 • t.ex. cykehållare till Opel Astra Caravan

Rekommenderade produkter

-19%
Cykelhållare Atlas 2 Premium Blue

Cykelhållare Atlas 2 Premium Blue

för två cyklar, Fästs vid en dragkrok, Lastkapacitet: 60 kg, √

-29%
Cykelhållare Alcor 3

Cykelhållare Alcor 3

för 3 cyklar, Montering på dragkroken, Nyttolast: 60 kg, fällbar

-13%
Cykelhållare Atera Strada E-Bike M

Cykelhållare Atera Strada E-Bike M

för 2 cyklar, kan ökas till 3 cyklar, montering på dragkrok, nyttolast: 60 kg, fällbar

-21%
Cykelhållare Oris Tracc

Cykelhållare Oris Tracc

för 2 cyklar, kan ökas till 3 cyklar, montering på dragkrok, nyttolast: 60 kg, fällbar, vikbar

4 095,99 kr
4 719,99 kr
5 932,99 kr
4 978,99 kr

Takmonterade cykelhållare

Klassikern - på grund av sitt låga pris är denna cykelhållare mycket populär men den erbjuder vanligen bara möjlighet att transportera en cykel. Så om du behöver en andra "parkeringsplats" är det bättre att välja någon annan cykelhållartyp. Cykelhållaren tar lite utrymme av takräcket i anspråk, så det finns vanligtvis gott om plats för en takbox eller en kanothållare. För lätta till medelviktiga cyklar är ett takcykelställ en bra och billig transportlösning!

Fördelar med ett takmonterat cykelställ

 • passar alla fordon med någon form av taklasthållare
 • prisvärd
 • Tillverkaren Fischer har en takcykelhållare med inbyggd lyftanordning.
 • Bagageutrymmet är tillgängligt
 • enkel att installera på takräcket
 • Exempel: Peugeot 307 SW cykelhållare från Thule eller Renault Clio / Espace från Hapro

Rekommenderade produkter

-9%
Cykelhållare Thule OutWay

Cykelhållare Thule OutWay

för 2 cyklar, på bakluckane, 30 kg

Takcykelhållare Thule Free Ride 532

för 1 cykel, montering på taket, Nyttolast: 17 kg, låsbar

-30%
Takcykelhållare Atera Giro AF+

Takcykelhållare Atera Giro AF+

för 1 cykel, montering på taket, Nyttolast: 17 kg, låsbar

-4%
Takcykelhållare ProRide 598

Takcykelhållare ProRide 598

för 1 cykel, T-spår-fäste, Nyttolast: 20 kg, låsbar>/p>

5 309,99 kr
1 118,99 kr
1 338,99 kr
1 890,99 kr

Bakluckemonterade cykelhållare

En bakluckemonterad cykelhållare är vanligtvis lämplig för att transportera två eller tre cyklar. Cykelhållaren kräven ingen dragkrok och monteras snabbt och säkert fast i bilens baklucka med krokar och spännband. Monteringen är enkel och ger en bekväm lasthöjd.

Cykelhållaren är i hög grad skyddad från vinden under körning och därför märks det knappt att den används när det gäller kördynamik och vindbrus. För användare som sällan behöver en cykelhållare är en bakluckemonterad ett optimalt alternativ när det gäller pris, prestanda och komfort.

Fördelar med bakluckemonterade cykelhållare

 • för upp till fyra cyklar
 • fordonet behöver inte ha dragkrok
 • kan med tillbehör utökas till att transportera fyra cyklar.
 • prisvärd
 • bekväm montering och lasthöjd
 • tar lite plats vid förvaring
 • lätt att vika ihop
 • Exempel: cykelhållare till Kia Sorento III

Rekommenderade produkter

-9%
Cykelhållare Thule OutWay

Cykelhållare Thule OutWay

Antal: för 2 cyklar, Montering: på bakluckane, Nyttolast: 30 kg

-41%
Cykelhållare Menabo Polaris

Cykelhållare Menabo Polaris

Antal: för 3 cyklar, Montering: på bakluckane, Nyttolast: 45 kg

-40%
Cykelhållare Menabo Shadow

Cykelhållare Menabo Shadow

Antal: för 3 cyklar, Montering: på bakluckane, Nyttolast: 45 kg

-29%
Cykelhållare Menabo Shadow

Cykelhållare Menabo Shadow

Antal: för 3 cyklar, Montering: på bakluckane, Nyttolast: 45 kg

5 309,99 kr
2 551,99 kr
2 993,99 kr
2 993,99 kr

3. Cykelhållarfäste

Det finns två sätt att fästa din nya cykelhållare på dragkroken: antingen med ett skruvförband eller med en spännanordning. Vi jämför de båda fästsystemen åt dig och förklarar de olika systemens funktioner och fördelar. Information om vilket fästsystem varje enskild cykelhållare använder finns under produktens datablad. För mer information om hur du monterar en cykelhållare på din dragkrok se sidan "Montering av cykelhållare" eller vår video av en montering av en cykelhållare från Thule.

Skruvförband

Här hängs cykelhållaren på dragkrokens kulhuvud. Sedan låses cykelhållaren på kulhuvudet med hjälp av låsskruven (skruvförbandet). Slutligen drars låsskruven ut med en momentnyckel för att räta ut cykelhållaren.

Fördelar med skruvförband

 • Lägre pris i jämförelse med en spännanordning
 • cykelstället sitter väldigt säkert

Spännanordning

Cykelhållaren placeras ovanifrån på dragkrokens kulhuvud. Sedan trycks spaken ner och cykelhållaren sitter fast.

Fördelar med klämanordning

 • Cykehållaren är låsbar
 • enklare att montera

4. Cykeltransporter: Mountanbikes, racercyklar eller barncyklar - rätt cykelställ för din cykeltyp.

Sammanfattningsvis: alla typer av cyklar kan transporteras. Oavsett om det är en mountainbike för terrängkörning eller pendling, en värdefull racercykel, barncykel eller en cyklocrosscykel, en cykel för arbetspendling, barn och ungdomscykel för den dagliga turen till skolan eller en trekkingcykel för långa cykelturer med bibehållen komfort. Med en cykelhållare från Rameder kan du säkert transportera vilken cykeltyp som helst. I synnerhet våra cykelhållare för dragkrok är idealiska för alla typer av cyklar.

Cykeltyper för standardcykelhållare

 • Mountainbike
 • Cyklocross / crosscykel
 • Trekkingcykel / ATB
 • Racercykel
 • Stadscykel / Citybike
 • Triatloncykel
 • Barncykel / ungdomscykel

5. Cykelhållare för elcykel

Elcykeln har blivit oerhört populär på senare år. Det framgår bland annat av försäljningssiffrorna i Sverige, som mer än fyrdubblades mellan 2009 till 2017. Naturligtvis har därför Rameder, cykelhållarspecialisten, även cykelhållare för elcyklar i sitt sortiment. Elcyklar i standardutförande, inklusiver batteri, väger mellan 20 till 30 kg - upp till dubbelt så mycket som en vanlig cykel. Dessutom är elcyklens ramar samt andra detaljer i regel mer massiva och därmed mer skrymmande.

Det här leder till två möjliga begränsningar för förutsättningarna för att cykelhållaren ska kunna transportera en elcykel: den maximalt tillåtna totalvikten och för små fästen och hjulhållare. Detta bör du ha i åtanke innan du fattar ett köpbeslut. Det kan vara värt att planera för ifall du senare skulle vilja byta ut din cykel mot en tyngre modell. Det är också viktigt att vara uppmärksam på det maximalt tillåtna kultrycket samt vikten på cykelstället. Om du adderar cyklarnas sammanlagda vikt med cykehållarens vikt får resultatet inte överstiga fordonets maximalt tillåtna kultryck.

Men även om allt passar: fler än två elcyklar kan inte transporteras med vanliga cykelhållare. Tak- eller bakluckemonterade cykelhållare kan inte rekommanderas av belastningsrelaterade skäl. Cykelhållare för dragkrok har visat sig vara optimala.....

Fördelar med cykelhållare för elcykel

 • passar både elcyklar och vanliga cyklar
 • Cykelhållare med lastramper förenklar lastningen
 • om du tar ut batterierna under transport kan du spara några kg
 • Exempel: cykelhållare till Audi A6

6. Att transportera skotrar och mopeder med cykelhållaren

Bakre lasthållare

Vill du inte åka utan att ta med din moped eller skoter på semestern eller utflykten? I så fall är våra bakre lasthållare, även kända som specialcykelhållare, något för dig. Bakre lasthållare från Allround, LAS, Wildweit och EUFAB är de bästa valet för en säker transport av skotrar, mopeder eller trehjuliga permobiler. Alla lasthållare i vårt sortiment kännetecknas av hög kvalitet, högsta säkerhet, är enkla att montera och har ett utmärkt pris/prestandaförhållande.

Fördelar med en bakre lasthållare

 • Dragkrok är inte nödvändigt
 • Bakre lasthållare med lastramp är lättare att ladda

7. Sammanfattning

En cykelhållare för bilen är det enklaste sättet att transportera en eller flera cyklar utan att behöva använda en släpvagn eller riskera att misslyckas med att få plats med cykeln i bagageutrymmet. En cykel (till och med isärskruvad) tar mycket plats. Inte heller att förglömma att en cykel som förvaras i bagageutrymmet lätt kan smutsa ner din bil i onödan, t.ex. genom den oljiga kedjan eller genom smutsiga däck.

Därför är det mycket bekvämare att transportera cykeln enkelt och säkert på en cykelhållare. Å ena sidan slipper du nervpåfrestningen och ansträngningen med den besvärliga lastningen av cykeln i bagageutrymmet och dessutom får du mer utrymme över i bilen för resten av din semesterpackning. Efter din semester kan du enkelt ta bort cykelhållaren och förvara den säkert i garaget tack vare ett matchande väggfäste från F.LLI Menabo. Med våra prisvärda cykehållarmodeller erbjuder vi ett bekvämt sätt att transportera cyklar till nästan alla fordon.

8. Välj cykelhållare till ditt fordon

Det finns några saker att tänka på när du väljer cykelhållare . Om du har läst färdigt ovanstående guide kan du nu välja en cykelhållare som passar dina behov. Vi har utvecklat den här sökaren för att snabbt och enkelt kunna ge dig rätt cykelhållare till ditt fordon.

Fordonstillverkare översikt