137 000 produkter ständigt i lager

Cykelhållare, köphjälp …

Letar du efter en cykelhållare? Hos oss hittar du cykelhållare för montering på dragkroken, på bakluckan och för takmontering. Vi säljer cykelhållare från Thule, Atera, MFT, Twinny Load samt det egna varumärket "Rameder" Du hittar även tillbehör till cykelhållaren från oss.

Vilken cykelhållare passar för mig?Cykelhållare för dragkroken
Cykelhållare för dragkroken

Två till fyra cyklar kan bekvämt och säkert transporteras samtidigt - även tunga el-cyklar får åka med på resan. Hållarens fartvindsskyddade placering på dragkroken påverkar knappast kördynamiken. Det ger också en bekväm höjd vid montering och lastning.

Med hjälp av uppkörningsskenorna (finns som tillval) blir lastningen ännu bekvämare. Tack vare den smarta nerfällningsmekanismen kan man ändå öppna bagageutrymmet. Vissa hållarsystem kan förvandlas till riktiga allround-transportmedel tack vare tillbehör som bagageboxar eller transportflak. För dig som använder den ofta rekommenderar vi denna variant

Fördelarna för dig
+ för alla bilar med dragkrok
+ även för cabriolet, sportcoupé och småbilar
+ för upp till fyra cyklar
+ lämpad för el-cyklar
+ bekväm höjd för montering och lastning
+ bagageutrymmet förblir åtkomligt
+ praktiska tillbehör såsom uppkörningsskenor, bagageboxar, mm

Cykelhållare för takmontering

Klassikern - den här varianten är mycket omtyckt på grund av sitt låga inköpspris, men den har oftast bara plats för en cykel. Den som alltså behöver en plats till måste alltså köpa ytterligare en hållare. Cykelhållaren behöver inte mycket plats på taklasthållaren, så det blir mycket plats bredvid till en takbox eller en kanothållare. För lätta till medeltunga cyklar är takcykelhållaren en bra och prisvärd transportlösning!

Cykelhållare för takmontering
Fördelarna för dig
+ passar alla bilar med taklast och taklasthållarsystem
+ billig
+ bagageutrymmet förblir åtkomligt
+ enkel montering på taklasthållarsystemet

Cykelhållare för bakluckan
Cykelhållare för bakluckan

Denna variant är mest lämpad för två till tre cyklar. Hållaren fixeras snabbt och säkert i bakluckan med surrningsband och krokar. Det ger en bekväm monterings- och pålastningshöjd.

Cykelhållaren är i stort sett skyddad för fartvinden och märks knappt när det gäller kördynamik och vindbrus. För tillfälliga användare är cykelhållaren för bakluckan ett optimalt alternativ till hållare för dragkrok med tanke på pris, effektivitet och komfort.

Fördelarna för dig
+ för upp till tre cyklar
+ med tillbehör för max fyra cyklar
+ billig
+ bekväm höjd för montering och lastning
+ tar lite plats vid förvaring
+ enkel att fälla ihop

El-cykel - Vilken cykelhållare är lämplig?

El-cykelhållare

Praktiskt: Cykelhållare med uppkörningsramp underlättar lastningen av
en el-cykel.

Vanliga el-cyklar väger med batteri 20 - 30 kilo och är därmed nästan dubbelt så tunga som en vanlig cykel. Dessutom är ram och påbyggnadsdelar i regel tjockare och tar därmed mera plats.

Då uppkommer två begränsande faktorer: den tillåtna totalvikten och för smått dimensionerade hållare och skenor för hjulen. Kontrollera ovillkorligen dessa båda parametrar innan du bestämmer dig. Det bästa är att ta till med lite marginal om man senare vill byta till en tyngre modell.

Dessutom ska man vara uppmärksam på bilens tillåtna stödlast och cykelhållarens egenvikt. Den sammanlagda vikten av cyklarna och cykelhållaren får inte överstiga bilens tillåtna stödlast.

Och även om allt stämmer: Mer än två el-cyklar går inte att transportera med vanliga hållarsystem, medan många cykelhållare klarar tre till fyra standardcyklar. Produkter för tak- eller bakluckemontering kan av belastningsergonomiska orsaker inte rekommenderas. Varianter för montering på dragkroken har visas sig optimala.

Tips:Man sparar några kilo genom att ta bort batterierna vid transport.

Finns det cykelhållare för små motorcyklar eller skoter?

Allround dragkroksmonterade hållare

Nyttolast 130 kg, fällbar
Hjulstorlekar 16 - 28", testad av TÜV/ GS

Detaljer
Special-cykelhållare

Våra allround-hållare är bäst lämpade för säker transport av skoter, små motorcyklar eller handikapptrehjulingar.

Allround-hållarna är av hög kvalitet, säkra och lätta att montera.

Hur fäster man cykelhållaren på dragkroken?

Skruvförband
Skruvförband

Här skruvas cykelhållaren vågrätt på dragkrokens kulhuvud. Därefter riktas hållaren ut vågrätt och låses med arreteringsskruv och skruvnyckel.

+ Prisfördel i kombination med cykelhållare


Spännanordning
Spännanordning

Med spännanordningen sätts cykelhållaren på dragkrokens kulhuvud uppifrån. Därefter trycks helt enkelt spaken ner helt och cykelhållaren sitter fast.

+ Cykelhållarfästet är låsbart.
+ Mycket lättmonterad

Rameder använder kakor för att ge dig bästa möjliga service. Om du fortsätter att surfa i internetbutiken godkänner du användningen av kakor. Läs mer i vår sekretesspolicy.

Ok, jag godkänner